دانلود پروژه بزهکاری زنان
بزهکاری زنان
فهرست مطالب
مقدمه ۳
اهمیت موضوع بزهکاری زنان ۳
خصوصیات بزهکاری زنان ۷
پیشینة تحقیقات جرمشناسی درباره بزهکاری زنان ۹
رویکردهای کلاسیک نسبت به بزهکاری زنان ۱۱
۱- رویکرد زیستشناختی ۱۱
توانایی فیزیکیـ جسمانی زنان ۱۲
۲- رویکرد روانشناختی ۱۴
رویکرد انتقادی در تحلیل بزهکاری زنان ۱۷
مکاتب جرمشناسی و بزهکاری زنان ۲۰
جرمشناسی واکنش اجتماعی ۲۱
خصوصیات جرمشناسی واکنش اجتماعی ۲۲
آوردههای جرمشناسی واکنش اجتماعی ۲۸
جرمشناسی گذار از اندیشه به عمل ۳۲
۳- پرخاشگری: ۳۶
جمعبندی ۳۹
ویژگیهای عمومی بزهکاری زنان ۴۳
۱- دلایل فیزیولوژیکی ۴۵
۲- دلائل جامعهشناختی ۴۷
الف) افشا و اعلام جرم: ۴۸
تحول بزهکاری زنان ۵۴
رابطه میان جنبشهای فمنیستی و بزهکاری زنان ۵۵
جنبش فمنیسم مارکسیستی ۶۰
فمنیسم رادیکال ۶۵
منابع ۷۸
(بزهکاری زنان)
مقدمه
موضوع درس جرمشناسی در نیمسال کنونی بزهکاری زنان[۱] است که سعی خواهیم کرد به موضوع جنسیت مؤنث و بزهکاری بپردازیم. البته باید خاطر نشان کرد که دو عبارت جنس[۲] و جنسیت[۳] باهم متفاوت هستند، چراکه منظور از عبارت جنس مؤنث همان ویژگیهای بیولوژیک و فیزیولوژیک زنانه است اما وقتی از کلمه جنسیت استفاده میشود به جنبههای اجتماعی و حقوقی متمایز میان زنان و مردان اشاره میشود. اصطلاح جنسیت از دستآوردهای جنبش فمینیستی است.
در مقطع کارشناسی جنسیت در کنار عوامل دیگری نظیر سن تحت عنوان «عوامل ذاتی جرم» مطالعه گردید، اما در این مقطع به طور خاص به نقش زنان در بزهکاری پرداخته خواهد شد؛ در این درس به دیدگاههای فمنیستی دربارة حقوق کیفری هم پرداخته میشود که معتقدند حقوق کیفری با دیدی مردانه نوشته شده است. در حقوق کیفری به طور سنتی برخی از دیده ترحم به زنان مینگرند و برخی دیگر آنان را باعث تمامی جرائم میدانند. در جرمشناسی جدید میخواهند این دیدگاه را اصلاح کرده و نقش زنان چه به عنوان بزهکار و چه بزهدیده را بررسی کنند.
اما چرا این موضوع برای این نیمسال انتخاب شده است؟ برای پاسخ به این سؤال و بیان اهمیت موضوع بزهکاری زنان باید به مطالب زیر اشاره شود:
اهمیت موضوع بزهکاری زنان
۱- جایگاهی که زن به عنوان همسر و مادر در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران دارد؛ چنانکه در مقدمه قانون اساسی نیز فرازهایی در این باره آمده است و یا در اصل دهم قانون اساسی به نهاد خانواده به عنوان مبنای جامعه اسلامی اشاره شده است، همچنین در اصل بیستو یکم به حقوق زنان[۴] اشاره شده است. حال میخواهیم ببینیم که نقش زن در نهاد خانواده چگونه است و چگونه میتواند در بزهکاری و بزه دیدگی مؤثر باشد و علاوه بر این، تأکید قانون اساسی بر جایگاه و حقوق زن چه تأثیری بر قوانین عادی داشته است؟
۲- نظام سیاسی کشور ما پس از انقلاب اسلامی، نظام جمهوری اسلامی است و در این نظام روحانیت حکومت دارند. حکومت روحانیت یعنی حکومت فقه که، در فقه نیز تفاوتهائی میان دو جنس قائل شدهاند، مثل انحصار قضاوت برای مردان و یا انحصار حق قتل در فراش (موضوع ماده ۶۳۰ ق.م.ا) که حقی مختص مردان است. در این نیمسال به این امر میپردازیم که آیا این تفاوتهای جنسیتی در زمینه جرمشناسی هم میتواند مطرح شود و یا اینکه این تفاوتها چه تأثیری بر بزهکاری و بزهدیدگی زنان دارند.
:: موضوعات مرتبط:
پروژه ها ,
,
:: برچسبها:
دانلود پروژه بزهکاری زنان ,
:: بازدید از این مطلب : 846
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0